310816-Berens -Balle Efterskole -768 310816-Berens -Balle Efterskole -754 310816-Berens -Balle Efterskole -790

Alternative dage

På Balle Friskole prioriterer vi, at eleverne oplever anderledes dage, hvor fagene arbejder sammen på tværs omkring udvalgte emner.

Fagdage
Fagdagene på Balle Friskole er et tiltag vi startede med i 2015 og har siden implementeret det som en fast del af skoleåret. På disse dage vil eleverne opleve en tværfaglig tilgang til forskellige emner, som vi i de tr eteams bliver enige om. Et eksempel fra overbygningen kunne lyde:

Den digitale borger

I skal de første tre timer have kristendom, hvor vi med udgangspunkt i Brorsons Kirke, skal arbejde med kirken som en moderne institution, der benytter sig af freestylerap, brunch, facebook og meget mere for at fange børnene og de unges opmærksomhed. Derudover skal I arbejde med kirkens udvikling gennem tiden, hvordan tilpasser den sig det samfund den ufrivilligt bliver en del af?

De sidste 4 timer skal I have profilfag. I mediefag og medborgerskab sætter vi spot på identiteter i vores digitale virkelighed. Vi starter fælles, hvor vi skal se et par eksempler på, hvordan man kan 'lege' med sin identitet på tv og på nettet. Herefter skal vi diskutere, hvor jeres grænser går i forhold til denne digitale identitets-'leg'. Mens medborgerskab fortsætter debatten, så koncentrerer vi os til slut i mediefag om selv at afprøve mulighederne for at opbygge og ikke mindst udnytte digitale identiteter på nettet. I science skal vi kigge på sikkerhed på nettet. Vi skal prøve at lære det grundlæggende i kryptering og hvorfor det netop er så vigtigt med "gode" kodeord.

Fagdagenes struktur
Fagdagene følger klassernes skemaer og eleverne møder og har fri som normalt.
3. - 5. kl. har svømning og 7. kl. præst som normalt.

Temadage og emneuger
På temadage og i emneugerne møder eleverne som normalt kl. 8.00, men har disse dage fri kl. 13.20. På disse dage kører skolebusserne 13.30.

Klassedagen, juleklip, sidste dag før jul og fastelavn, er eksempler på temadage.