Lejrskole

På Balle prioriterer vi, at alle klasser kommer på lejrtur hvert år. Her spirer nye venskaber og sociale relationer får ny næring.

En fast årlig begivenhed
Hvert år tager hele friskolen på lejrtur. Nogle gange er vi af sted alle sammen fra de mindste til de store, andre gange deler vi os op i to eller tre hold. Det skifter fra år til år. Vi ser mange fordele ved at være af sted flere årgange sammen, bl.a. giver det et rigtig godt sammenhold på tværs af klasser og alder. Naturligvis tages der dog hensyn til forskellen i alder, når det gælder sengetid og forskellige pligter.

Destinationer
Vi har været mange forskellige steder (nogle steder endda flere gange), ex.: Fanø, Sydslesvig, Endelave, Læsø, Fyn/Odense, Skagen, Silkeborg og Bornholm, der dog er forbeholdt 5. + 6. kl.

Overbygningen
Overbygningen kommer på en introtur den første uge efter ferien, for netop at skabe grobund for at fællesskabsfølelsen kan vokse og at overbygningen vil komme til at føle sig som en samlet enhed.

I 9. kl. skal eleverne på en tur til udlandet. Klassen skal i løbet af tiden i overbygninegn samle penge sammen til turen og dermed komme til at føle en form for ejerskab, når de er afsted. Det synes vi er vigtigt!