Høstfest 2021

12. oktober 2021

Høstfest på Balle Friskole

Der var blevet øvet i timerne, bordene var pyntet med duge med årets efterårsblomster, hallen var klar til at modtage alle familierne på Balle Friskole til årets høstfest – nu kunne det lade sig gøre – og det var ventet med længsel.

Torsdag den 7. oktober blev det igen muligt at holde høstfest – en gammel tradition på friskolen.

Håret var sat, skjorten strøget, maden pakket ned til fællesspisning i den store hal. Efter at have fundet en plads ved høstbordene blev der budt velkommen med en fællessang, og elever fra 0.-2. klasse optrådte med høstsange, inden aftensmaden skulle nydes i fælles samvær.

Senere på aftenen fik 3. og 4. klasserne oplevelsen af at danse i gamle folkedansedragter, koncentrere sig om hurretrin, dansefatning, kædedans, kvadriller… og hvad der ellers hører til traditionel folkedans. De smukke dragter er syet for mange år siden af forældre og lærere, og vi har stadig lærere, som vedligeholder/strikker strømper.

I årenes løb har festen fået nyt indhold. I år dansede 5. og 6. klasserne squaredance – naturligvis i dansetøj i bedste westernstil, og sluttelig viste 7.-9. klasse os, i deres stiveste puds, danse inspireret af Vild med dans.

Og minsandten om ikke alle elever fra 3.-9. klasse til sidst dansede Totur fra Vejle – sammen.

Aftenen sluttede af med Just Dance for børn og voksne under ledelse af 9. klasses piger og en sidste fællessang, inden alle kunne drage hjem med den gode tanke, at nu er høsten i hus, og vi har fejret det sammen. Og vi gør det gerne igen næste år.

Scroll til toppen