Julehilsen fra Balle

21. december 2021

Kære forældre og skolekreds,                                                               

Det er juletid igen, og endnu et år er gået på Balle. Et år som lagde ud med en lang hjemsendelse i både friskolen og efterskolen, og et år hvor vi igen mærker, at pandemien har sneget sig ind på vores hverdag. Vi tror dog på en opstart efter nytår, hvor vores elever får lov at komme fysisk i skole. Det er nu engang sådan, at vores skoler fungerer bedst.

På trods af corona i samfundet, er det dog vigtigt at understrege, at vi har haft mulighed for også at lave masser af gode aktiviteter i vores afdelinger i året der gik.

Vi oplever god søgning til børnehaven, hvor vi stadig arbejder på at få tilknyttet en vuggestue i løbet af de kommende år. Det vil kunne give et godt sammenhængende forløb for de mindste, og det vil samtidig skabe en god overgang til skolelivet.

Friskolen har manglet lidt elever i de mindste klasser, men vi har i øjeblikket mange henvendelser fra interesserede, og det ser ud til at den kommende 0. klasse bliver fyldt op. Vi har i efteråret gennemført en tilfredshedsundersøgelse i friskolen, og vi vil informere om konklusionerne efter nytår.

I efterskolen har vi stadig fyldt helt op på årets elevhold, og vi er tæt på udsolgt de kommende år også. Vi har lidt udfordringer med at få fyldt op til vores 9. klasse, hvilket er et tidstypisk problem for mange efterskoler. Den udfordring kigger vi strategisk på fortløbende.

Sluttelig har vi haft et forrygende år i vores kursusafdeling med rekordmange kursister. Det giver god branding af vores skole, det giver mulighed for uddannelse af egne ansatte, og så sikrer det en god indtjening til glæde for skolens elever, forældre og ansatte.

Vi har i 2021 budt velkommen til to nye ledere på Balle. Heidi Flou Mikkelsen begyndte som friskoleleder i april, og Peter Banke begyndte som kursusleder i august. Begge er faldet godt til på Balle, og vi glæder os over den gode indsats, de allerede nu har leveret på stedet.

Vi har fortsat renoveringen af nødvendige områder på stedet, vi har købt nabohuset til fremtidigt brug, og så har vi igangsat en projektering af vores masterplan på et omfattende byggeri. Et byggeri, som skal sikre bedre lære- og værefaciliteter på Balle. Vi er nu i gang med en finansieringsplan for projektet, og vi håber meget på at der sker noget konkret i 2022.

Vi kigger positivt ind i fremtiden. Vi har en god skole, vi har dygtige ansatte og vi har gode relationer med både børn, elever, forældre og samarbejdspartnere. Vi arbejder hårdt på hele tiden at skabe trivsel og læring for alle, og vi er konstant fokuseret på at udvikle os positivt.

Tak til alle jer som følger og bruger vores tilbud. Tak til samarbejdspartnere. Tak til bestyrelsen for et godt samarbejde. Tak til alle de ansatte på Balle, som dagligt leverer en god indsats, i håbet om at være med til at gøre en forskel til gavn for alle.

God jul og godt nytår 

Søren Petersen Skoledirektør Balle

Scroll til toppen