OVERBYGNINGEN - Balle Friskole

OVERBYGNINGEN

I overbygningen på Balle har vi skabt et dynamisk og udviklende undervisningsmiljø, der giver eleverne stor mulighed for at udvikle sig fagligt og personligt.

En overbygning, en helhed
Overbygningen ser vi som en helhed. Tanken har været, at de tre klasser skal opleve, at være en samlet gruppe, der tager på ture sammen, undervises sammen i perioder og har valgfag sammen. Der vil i skoleårets første måned være en introtur, hvor alle tre klasser tager af sted sammen. Her vil fokus være at ryste eleverne sammen og dermed give dem bedre forudsætninger for det kommende samarbejde i skoleregi.

Lejr og tur til udlandet
De kommende lejrture vil være for overbygningen, dog vil de, det år de går i 9. klasse komme på deres egen tur til udlandet. Destinationen bestemmes i 8. klasse og der påbegyndes også i 8. klasse en pengeindsamling, det kan være alt lige fra salg af pølsehorn, rengøringstimer, børnepasning, diverse aktiviteter til vores arrangementer.

Prøver:
På Balle gør vi alt for at forberede eleverne til de kommende prøver og derfor har vi valgt, at eleverne allerede fra 7. kl. bliver bekendte med den gængse prøveform.

7. kl. er til termins- og årsprøver i skriftlig dansk og matematik.

8. kl. er til termins- og årsprøver i skriftlig dansk, matematik og engelsk/tysk, samt til mundtlige årsprøver i dansk og to andre fag som vi trækker ud.

9. kl. følger de almindelige prøver og sidder sammen med efterskoleeleverne i hallen til de skriftlige prøver.

Den obligatoriske projektopgave i 9. klasse er en fast del allerede fra 7. klasse på Balle Friskole. Dermed forsøger vi at gøre eleverne modne og klar til de udfordringer, som venter i overbygningen.