DU TRÆFFER VALGET MED HJÆLP FRA OS - Balle Friskole

DU TRÆFFER VALGET MED HJÆLP FRA OS

På Balle hjælper vi dig med at få klarhed over alle de muligheder, du har efter 9. klasse, og vi guider dig i forbindelse med dit valg af ungdomsuddannelse.

Balle Friskole samarbejder med UU-Vejle, som står for den kollektive vejledning i 8. og 9. klasse. Det er målet med vejledningen, at du får indblik i dine muligheder og overblik over de forskellige ungdomsuddannelser. I løbet af 8. klasse deltager klassen i Skills på erhvervsuddannelserne samt 2 x 2 dages introduktionskurser til de gymnasiale uddannelser. I 9. klasse er der mulighed for brobygning, hvis man stadig er uafklaret omkring valg af ungdomsuddannelse. Derudover har både 8. og 9. klasse mulighed for at deltage i Jumpmessen i Vejle.

Når vi samtaler med dig og dine forældre om valg af ungdomsuddannelse, tager vi udgangspunkt i dine ønsker og muligheder, og derudover er vi som skole forpligtet på at vurdere, om du er uddannelsesparat til dit uddannelsesønske.

Uddannelsesplan
Alle elever i 9. klasse skal udfylde en uddannelsesplan, som sendes sammen med tilmeldingen til en ungdomsuddannelse. Denne plan indeholder en beskrivelse af, hvad du vil bruge din uddannelse til, og hvordan du når frem til dit mål. Uddannelsesplanen udfyldes digitalt.